TOPSPORTEredivisie-Zaalvoetbal – Kampioen 2016-2017  

Winnaar Supercup 2016-2017


TOPSPORT

ASV LEBO bedrijft topsport. Ons eerste team heeft een structurele plek in de top van het Nederlandse zaalvoetbal. De laatste vijf jaar is vier keer een positie in de play offs veroverd. Hoogtepunten tot nu toe zijn het landskampioenschap in het seizoen 2015-2016 en het winnen van de Supercup in het seizoen 2016-2017. Maar …topsport staat bij ons ten dienste van het maatschappelijke. Onze topsportcultuur is er een van opleiden en opvoeden. Daar stoppen we ons geld liever in dan in het aantrekken van toppers van buiten. Ook al betekent dit mogelijk dat we aan het eind van de competitie een paar punten op de ranglijst missen.


Het bedrijven van topsport is voor ons een middel, geen doel op zich. Het zorgt ervoor dat inwoners van Amsterdam zich sterk met ASV LEBO kunnen identificeren. De vereniging wil graag dat mensen ons zien als een maatschappelijke organisatie die hulp kan bieden waar mogelijk, maar die óók een team heeft in de Eredivisie zaalvoetbal. Deze opstelling sluit naadloos aan bij de visie van Hoofdsponsor LEBO Vastgoed die haar brood verdient in Amsterdam. En daarom graag iets teruggeeft aan de stad en haar inwoners.

Voorbeeldfunctie

ASV LEBO leidt jongeren op tot spelers, spelers tot trainers, en trainers tot rolmodellen. Zij beïnvloeden op hun beurt weer een nieuwe generatie en geven hun perspectief. Veel van deze jongeren doorlopen het Calvijn College, ooit gezien als probleemschool en vorig jaar door Eberhart van der Laan ‘misschien wel de beste school van Nederland’ genoemd. Het bekendste voorbeeld als rolmodel is Abdelhak Nouri, de voetballer van Ajax. Hij opende in 2017 voor ASV LEBO de nieuwe thuissporthal, gelegen in het Calvijn College.


Een ander voorbeeld is Zaïd El Morabiti, vroeger leerling en straatvoetballer, nu docent op het Calvijn College, meer dan 100 interlands gespeeld voor het Nederlands Zaalvoetbalteam en inmiddels ook hoofdcoach van ASV LEBO. Omar Tissoudali, ook oud-leerling en nu docent en aanvoerder van ASV LEBO. Zij geven het gedachtegoed van LEBO door op de jongere generatie opdat zij in de toekomst een nieuwe Zaïd en Omar kunnen worden. 


Deze, maar ook andere rolmodellen worden als uithangbord bij de maatschappelijke projecten ingezet, zodat het effect dat ze in de wijken kunnen hebben zo groot mogelijk is.

SPELERS

TECHNISCHE STAFF

VIDEOS

ASV LEBO TV

WEDSTRIJDEN EREDIVISIE ZAALVOETBAL