Mo Akazim al meer dan tien jaar jeugd trainer van ASV LEBO!
01 mei 2022 

Mo Akazim al meer dan tien jaar jeugd trainer van ASV LEBO!

Mo Akazim is een naam die de meeste voetbaltrainers en spelers in de voetballerij nog niet kennen, maar in Amsterdam en binnen ASV LEBO staat hij bekend als een genie op het gebied van scouting. 

''Mo''  heeft in de afgelopen jaren een eigen formule gecreëerd waarmee hij kan bepalen hoe talentvol een zaalvoetbalspeler is. Als een jongen van de buurt, opgegroeid in Amsterdam West weet hij als geen ander hoe om te gaan met jonge spelers uit de stad en hoe hen op de juiste manier te motiveren. Naast het beoordelen van techniek, tactiek, en fysiek, beoordeelt hij de persoonseigenschappen van de jeugdspelers.

Dit jaar heeft hij zijn debuut gemaakt als assistant van het eerste elftal onder leiding van de kroonprins van de trainersgilde van de Nederlandse zaalvoetbal Zaid el Morabiti.


Samen hebben ze door middel van een solide strategie en systeem continue jeugdspelers laten doorstromen in het eerste elftal en van wie velen nu een vaste kracht zijn in de formatie van de Amsterdammers. Hiermee staat ASV LEBO bekend als de ''La Masia''/''La Fabrica'' van zaalvoetballers in Nederland.  Dit is ook in lijn met de visie van de vereniging en van de voorzitter Ronald van Teeffelen waarin de club een afspiegeling wil zijn van Amsterdam en waarbij de spelers van het eerste elftal rolmodellen moeten zijn voor de kinderen op straat.

Hieronder is de indrukwekkende lijst van spelers die in de afgelopen jaren zijn ontdekt door Mohamed en via de jeugd zijn doorgestroomd naar eerste elftal van ASV LEBO:

Jordi Blom (FC Volendam)

Mouad Belhacen (Jong Oranje /Topscorer ASV LEBO) 

Saber ben Khaloe (Oranje)

Ismael Bouhalhoul

Oscar Abouseada (O-19 Oranje)

Hicham Aklalouch (HOVOCUBO)

Illias Aynaou (A Team Oranje gedebuteerd)

Walid el Otmani (keeper)

Ahmed el Houri (keeper) 

Haitam Ibrahimi 

Mohammed Bendidi 

Mohammed chi (ofc 3e divisie veld)

Nourredine oulad ben Youssef (Oranje)

Rachad Maadi 

Lotfi Attahiri (3e divisie Hollandia)

Redouan Bouchaklaoui 

Quintino Zinhagel 

Ayoub Boubsie 

Marcel Ons (Veerhuys)

Omar Tissoudali (Aanvoerder ASV LEBO. Daarnaast gespeeld in Oranje)Reactie plaatsen