ASV LEBO: Het zaalvoetbal moet professionaliseren
18 april 2022 

ASV LEBO: Het zaalvoetbal moet professionaliseren

Nederland heeft de potentie om een van de beste zaalvoetballanden ter wereld te kunnen worden. En dat zou eigenlijk heel snel kunnen gebeuren, helaas wordt tot op heden weinig aandacht besteed aan deze snelgroeiende en meest populairste sport onder jongeren.
Als we kijken naar de wereldranglijst staat Nederland op slechts de 37ste plaatst. Landen als Guatemala en Oezbekistan hebben zelfs een veel sterkere competitie dan de Nederlandse Eredivisie.
Als ASV LEBO doen we al jaren samen met andere clubs zoals HOVOCUBO, MARLENE en FC Eindhoven ons best om het Nederlandse zaalvoetbal te professionaliseren. Het zou zeer welkom zijn als vanuit KNVB een uniek ontwikkelingsprogramma voor jonge futsalspelers wordt opgezet.
Het futsal-ontwikkelingsprogramma moet dan deel uitmaken van het nationale voetbalontwikkelingsprogramma. Hierdoor zullen alle jonge spelers tot hun 14e gelijktijdig voetbal en zaalvoetbal kunnen uitoefenen. Het zou dan voor elke jonge voetballer verplicht worden om contact te hebben met zaalvoetbal, en als ze 14 worden, kunnen ze beslissen of ze willen voetballen of zaalvoetballen. Dit gebeurt al in andere Europese landen zoals Frankrijk, waar ze een inhaalslag hebben gemaakt op dit vlak en daar nu de vruchten van plukken op sportief niveau.


 

Reactie plaatsen