ASV LEBO heeft nieuw initiatief: Walking Football
27 januari 2022 

ASV LEBO heeft nieuw initiatief: Walking Football

(Zaal)voetbal voor mannen op latere leeftijd.  

ASV LEBO is de grootste zaalvoetbalvereniging van Amsterdam. De vereniging wil iedereen in Amsterdam (Nieuw-West) de mogelijkheid bieden om te zaalvoetballen, prestatief of recreatief. 

Naast de kennismaking met zaalvoetbal maakt ASV LEBO zich ook hard voor een kennismaking (of hereniging) met zaalvoetbal op latere leeftijd. Op deze manier is er de gelegenheid voor veteranen om te zaalvoetballen bij ASV LEBO. Daarmee is LEBO de eerste zaalvoetbalvereniging in Nederland die deze manier van zaalvoetbal aanbiedt.

WALKING FOOTBALL 

Hiervoor is het ASV LEBO Walking Football team opgericht. In dit team kunnen mannen die de 55 zijn gepasseerd meedoen. Dit initiatief is opgezet samen met de moskee, de buurt en het Ouderenfonds. Zowel in Amsterdam-Oost als Amsterdam-West is er momenteel een team actief en wordt er samen getraind en gespeeld.

BUURT

Na de eerste kickstart van ASV LEBO, wordt het initiatief opgepakt door de buurt en kan ASV LEBO langzamerhand de touwen organisatorisch gezien laten vieren. De verantwoordelijkheden worden deels overgedragen aan de betrokkenen zelf zodat het een meer zelfvoorzienend project wordt. Er wordt wel nog steeds een vinger aan de pols gehouden door de grote lijnen uit te zetten en overzicht te houden. 

Het feit dat dit mogelijk is, is een mooi teken en geeft aan dat de vraag in de wijk aanwezig was. Daarnaast zorgt het ervoor dat mannen en vrouwen op latere leeftijd nog (of weer) aan het sporten geraken en in meer sociaal contact worden voorzien.OVER LEBO

ASV LEBO is een zaalvoetbalvereniging voor jongeren (jongens en meisjes) en volwassenen (dames en heren) die wonen binnen het stadsdeel Amsterdam Nieuw-West en de omliggende stadsdelen. De vereniging kijkt niet naar leeftijd, geslacht, religie, afkomst en spelniveau, maar wil in het ledenbestand en het bestuur een afspiegeling zijn van de kleurrijke samenstelling van de bevolking van het stadsdeel. ASV LEBO wil een positief beeld uitdragen van onze doelgroep en bijdragen aan verdere integratie van onze leden in de Nederlandse samenleving via top- en recreatiesport, vrijwilligerswerk en de samenwerking met maatschappelijke instellingen en scholen. De vereniging wil de vele allochtone jongeren en volwassenen die wonen binnen het stadsdeel Slotervaart en de omliggende stadsdelen helpen bij het verder integreren in de Nederlandse samenleving via teamsport en leert ze omgaan met winnen, verliezen en fairplay. Reactie plaatsen